Economia 17/04/2016

L'acord entre CaixaBank i Dos Santos per BPI torna a trencar-se

Un incompliment del tracte per part de la inversora Isabel Dos Santos ha anul·lat l'operació

Agències
1 min
OPTIMITZACIÓ 
 El president de La Caixa, Isidre Fainé, estudia la fórmula per optimitzar l'encaix de les participades.

LISBOANo hi ha acord entre perquè CaixaBank pugui quedar-se amb el Banc Portuguès d'Inversió (BPI). L'entitat lusitana ha anunciat aquest diumenge que l'acord publicat fa una setmana entre la multimilionària angolesa Isabel Dos Santos, que controla el 18,6% del banc portuguès, i l'entitat presidida per Isidre Fainé queda "sense efecte" perquè dos Santos hauria incomplert l'acord.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest dissabte l'entitat Santoro Finance, controlada per Dos Santos, ja va anunciar que encara quedaven assumptes pendents perquè conclogués la venda a CaixaBank del seu percentatge sobre BPI. Aquest diumenge el banc ha comunicat la nul·litat de l'acord assolit ara fa una setmana perquè Dos Santos hauria decidit alterar un dels punts de l'acord "que desfigurava greument la solució acordada". Tot i això, el cinquè banc de Portugal no detalla quina és aquesta alteració.

"Al llarg de l'últim any, es van dur a terme tots els esforços possibles per obtenir una solució a la situació d'incompliment del límit de grans riscos. Per això, el banc BPI està en contacte amb el Banc Central Europeu per trobar una alternativa", afegeix el BPI en un comunicat.

El banc portuguès necessita desprendre's de la seva participació del 50,01 % en el Banc de Foment d'Angola (BFA) per exigència de les autoritats comunitàries, que no consideren que el sistema de supervisió bancària del país africà sigui equivalent a l'europeu.

Els dos principals accionistes del BPI, l'espanyol CaixaBank -amb el 44,1 % del capital- i la societat Santoro d'Isabel Dos Santos -amb el 18,6 %- han estat buscant intensament una solució les últimes setmanes.

stats