Sector aeri
Economia 03/02/2012

L'aerolínia hongaresa Malev plega després de la multa de la UE

L'empresa va ser sancionada a retornar els 130 milions d'euros d'ajuts públics que havia rebut des de 2007. Gestiona la meitat del tràfic aeri de l'aeroport de Budapest

Agències
1 min
Centenars de passatgers s'han trobat els vols cancel·lats a l'aeroport de Budapest / REUTERS

BudapestL'aerolínia nacional hongaresa Malev ha anunciat aquest divendres que abandona les operacions perquè la seva situació financera és insostenible. La decisió s'ha pres després que la Comissió Europea ordenés a l'empreesa retornar tots els ajuts públics que havia rebut entre 2007 i 2010.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia havia de retornar 38 milions de florins (130 milions d'euros), una suma equivalent a tots els seus ingressos de 2010. En un comunicat la companyia ha dit que "malgrat les millors intencions, el propietari no pot continuar aportant recursos financers per mantenir l'aerolínea operativa, després de la decisió condemnatòria de la Comissió Europea".

L'empresa compta amb 2.600 treballadors i és responsable aproximadament de la meitat del trànsit aeri de l'aeroport Liszt Ferenc de Budapest. Compta amb una flota de lloguer de 22 avions de passatgers. Només aquest divendres havien de sortir 64 vols de la companyia d'aquest aeroport.

El primer ministre hongarès, Viktor Orban, ha dit a la ràdio estatal que la companyia podria tornar a treballar si "ens podem desfer dels esquelets heretats"

stats