Economia 13/10/2012

Lagarde demana controlar l'austeritat per ajustar-la a les necessitats de cada país

La directora general de l'FMI defensa que l'ajust fiscal ha de venir a mitjà termini però amb un ritme i mesures diferents segons cada economia

Efe
2 min
La directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, amb Luis de Guindos aquest dilluns a la reunió de l'Eurogrup / NICOLAS BOUVY / EFE

BarcelonaLa directora gerent del Fons Monetari Internacional, Christine Lagarde, ha considerat necessari que les economies avançades realitzin un "ajust fiscal a mitjà termini creïble", tot i advertir que "el ritme i tipus de mesures" s'han de calibrar perquè siguin ajustades a cada economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa celebrada a Tòquio després de la reunió del Comitè Monetari i Finance del Fons Monetari Internacional (FMI), Lagarde ha insistit que les mesures d'ajust fiscal no són suficients per si soles i hauran d'anar acompanyades d'una "política monetària i reformes estructurals".

Lagarde ha matisat que en la reunió "s'ha prestat molta atenció" a l'ajust fiscal, que ha de "estar calibrat" a cada país i ajustat "específicament" a les bases de cada economia.

L'exministra francesa d'Economia ha defensat que el Comitè del FMI, encarregat de delinear les polítiques de l'organisme, manté "amb tota claredat" un compromís "molt fort" amb la implementació de les polítiques destinades a millorar l'escenari.

Quant a la reforma del sistema de quotes del Fons per ampliar la capacitat de poder de vot i l'accés a finançament dels països emergents, Lagarde ha assegurat que "s'han donat passos importants".

Després d'haver superat dos llindars, un sobre l'augment de les quotes i un altre sobre el nombre de països que aproven la reforma, ara esperen poder avançar per permetre "a les principals economies emergents estar entre les deu primeres" de l'organisme, encara que no abans del proper any.

Al final de la trobada del comitè, format per 24 representants dels 188 països membres del FMI, Lagarde també va destacar que actualment, després de l'increment dels recursos de l'organisme en 461.000 milions de dòlars a l'abril, la "xarxa de seguretat mundial" del fons és "real, no una il·lusió".

stats