Economia 30/01/2017

L'economia espanyola va tornar a créixer un 3,2% el 2016

El PIB espanyol repeteix la dada del 2015, però compleix les previsions del Banc d'Espanya i del govern de Rajoy

Ara
1 min
El Banc d'Espanya preveu que el consum dels ciutadans espanyols no millori aquest any, cosa que enfonsarà la demanda interna i, en conseqüència, el PIB.

BarcelonaL'economia espanyola va créixer un 3,2% durant el 2016, el mateix ritme que va experimentar durant el 2015, segons les dades que ha avançat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística. Aquesta dada coincideix amb l'última previsió del Banc d'Espanya per al PIB espanyol i amb les previsions del govern de Mariano Rajoy, encara que l'Oficina Econòmica de Presidència havia estimat fa unes setmanes que l'increment del PIB hauria pogut arribar al 3,3% l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest és el tercer any consecutiu en què Espanya registra una taxa positiva en el seu PIB. De cara al 2017, però, es preveu que aquest creixement es moderi al 2,5%. Durant l'últim trimestre del 2016, l'economia espanyola va avançar un 0,7%, el mateix ritme que el trimestre anterior. D'altra banda, la taxa interanual entre setembre i desembre va caure dues dècimes respecte del tercer trimestre fins al 3%.

A més, l'any va perdre força respecte del seu inici. Mentre que els dos primers trimestres, el PIB creixia un 0,8%, durant els dos últims la xifra va caure al 0,7%. Les dades de l'INE encara són provisionals i s'anunciaran de manera desagregada el 2 de març, quan també s'inclourà el creixement de l'economia catalana.

En el seu últim butlletí a finals de l'any passat, el Banc d'Espanya destacava que l'Estat tornaria a créixer a un ritme "elevat". Segons l'organisme, el sustent d'aquesta millora encara és el consum intern, que s'ha prolongat per la generació d'ocupació i les condicions financeres favorables pels tipus d'interès baixos.

stats