PRESSUPOSTOS 2014
Economia 30/09/2013

L'Estat no preveu pagar a la Generalitat la compensació per l'impost als dipòsits

Catalunya exigeix el pagament de 866 milions d'euros, però el govern central no ho contempla

àlex Font Manté
1 min

BarcelonaL'Estat no contempla pagar a la Generalitat la compensació per no haver pogut aplicar l'impost sobre els dipòsits bancaris. Els pressupostos per al 2014 reserven una partida de 250 milions d'euros "per a les diverses comunitats" que disposaven d'aquest tribut i que tenen dret a rebre una indemnització del govern espanyol, que el passat desembre va crear el mateix impost al 0%, deixant sense efecte el tribut a escala autonòmica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Catalunya va crear l'impost poc abans que ho fes l'Estat i, per tant, reclama rebre una indemnització com la que rebran Andalusia, Extremadura i les Canàries, autonomies on fa més temps que existeix.

Tot i que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, no ha especificat quines comunitats seran compensades, sembla poc probable que Catalunya sigui una d'elles. L'Estat ha reservat una partida de 250 milions per a totes les autonomies, mentre que Catalunya tota sola exigeix el pagament de 866 milions d'euros, una xifra que està avalada per un informe del mateix advocat de l'Estat, com ha revelat l'ARA aquest mateix dilluns.

Durant el debat de política general, Artur Mas va prometre tornar la segona paga extra als funcionaris i treballadors públics si l'Estat compensava la Generalitat per haver bloquejat l'impost a la banca.

stats