Economia 09/04/2018

L'ICF obre una línia de préstecs de 90 milions per fer habitatges de lloguer social

Es podran construir un miler de pisos que es llogaran a un màxim de 450 euros mensuals

Ara
1 min
L’Institut Català de Finances  fa un nou pas per ser banc públic

BarcelonaL'Institut Català de Finances, juntament amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, ha activat una línia de préstecs amb condicions preferents per promoure i finançar la construcció d'habitatges de lloguer social, segons ha informat aquest dilluns l'organisme de crèdit de la Generalitat.

La línia de crèdit estarà dotada amb 90 milions d'euros i hi podran optar els promotors amb seu operativa a Catalunya, que hauran de construir en algun dels 152 municipis amb forta demanda acreditada, segons el pla territorial sectorial de l'habitatge.

Amb aquests préstecs, segons l'ICF, es podran construir un miler de nous habitatges, d'una superfície mitjana de 70 metres quadrats, que tindran un preu de lloguer màxim de 450 euros mensuals.

Segons l'ordre que publica el 'Diari Oficial de la Generalitat' (DOGC), l'ICF aportarà els recursos i analitzarà i gestionarà els préstecs, mentre que l'Agència de l'Habitatge emetrà un informe d'elegibilitat.

Els préstecs tindran un tipus d'interès fix sobre el qual s'aplicarà una bonificació parcial que anirà a càrrec de l'Agència de l'Habitatge. El termini d'amortització dels crèdits serà de 25 anys, amb possibilitat d'un període de carència de dos anys. L'import de cada préstec no podrà superar els 100.000 euros per habitatge.

stats