Economia 20/09/2017

Les línies de fibra òptica superen per primera vegada les d'ADSL a Espanya

L'ADSL ha perdut 1,2 milions de línies en un any, mentre que la fibra òptica n'ha guanyat 1,6

Ara
1 min
Orange i Vodafone van acordar desplegar la fibra.

BarcelonaEl nombre de línies de fibra òptica a Espanya es va situar per sobre dels 5,7 milions al juliol, i per primera vegada supera els de l'ADSL, segons dades publicades aquest dimecres per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així doncs, mentre al juliol l'ADSL va perdre 101.701 línies, fins a situar-se en 5,6 milions, la fibra òptica en va guanyar un total de 107.712. En comparació amb l'any passat, l'ADSL té 1,2 milions de línies menys. Per contra, els serveis de la fibra òptica han guanyat 1,6 milions de línies en el mateix període.

Fa dos mesos el 56% de les línies de fibra òptica eren de Movistar, i la quota de mercat de l'operadora ja arribava al 42%. De fet, entre les tres grans companyies de telecomunicacions de l'Estat (Movistar, Orange i Vodafone) copaven el 94% de totes les línies al juliol.

Per darrere de Movistar, Orange és la segona operadora amb més abonats i concentra el 23,4% del mercat de banda ampla fixa durant el setè mes de l'any. Vodafone va assolir un 23,1% de la quota, i MasMóvil, un 2,1% del total.

Pel que fa a la telefonia mòbil, el nombre de línies s'ha mantingut força estable respecte de l'any passat, amb un 1% més respecte del juliol del 2016 i un total de 51,6 milions de línies. D'altra banda, aquest juliol el total de línies de telèfon fix va continuar la davallada amb una caiguda de 30.667 línies i va tancar amb 19,1 milions.

stats