Economia 28/05/2015

L'Institut Català de Finances podrà rebre directament fons del pla Juncker

L'objectiu de l'acord és que totes les institucions financeres de mandat públic tinguin la consideració de banc nacional

Acn
1 min
CREIXEMENT  L’any passat l’ICF va augmentar un 18% els crèdits i avals a empreses catalanes, fins als 733 milions d’euros, segons va explicar Josep-Ramon Sanromà, conseller delegat de l’ICF. En total, 1.642 empreses van rebre finançament, un 90% de les quals van ser pimes i emprenedors, i ara té una cartera de crèdits vius de més de 3.300 milions d’euros.

Brussel·lesL'Institut Català de Finances (ICF) podrà rebre fons directament del pla Juncker, gestionat pel Banc Europeu d'Inversions. Així ho han acordat aquest dijous l'Eurocambra, el Consell Europeu i la Comissió Europea. D'aquesta manera, es podrà posar en marxa el fons europeu d'inversió que ha de mobilitzar 315.000 milions d'euros en els propers tres anys.

Els eurodiputats catalans Ernest Maragall (ERC-NeCAT) i Ramon Tremosa (CiU), membres de la comissió que ha negociat l'acord, s'han mostrat satisfets. Per la seva banda, Tremosa ha ha celebrat que l'Institut Català de Finances de la Generalitat pugui actuar com a intermediari del Pla Juncker per a les PIMEs catalanes, "fent més fàcil que els diners s'inverteixin en les PIMEs del nostre territori amb més potencial i capacitat d'innovació".

En concret, l'acord preveu que totes les institucions financeres i de promoció econòmica que tinguin un mandat públic, ja sigui a nivell estatal, regional o local, tinguin la consideració de bancs nacionals, el que obre la porta a que institucions l'ICF puguin participar del fons.

stats