Economia 17/01/2017

Llum verda del regulador portuguès a l'oferta de CaixaBank pel banc BPI

Des d'aquest dimarts els accionistes poden acceptar l'opa, que amb una adhesió total pujaria a un 900 milions d'euros

Ara
1 min
El banc portuguès BPI és el cinquè del país i va guanyar 106 milions d’euros en el primer semestre d’aquest any.

BarcelonaLa Comissió del Mercat de Valors Mobiliaris (CMVM) de Portugal ha registrat l'oferta pública d'adquisició (OPA) de CaixaBank pel Banc Portuguès d'Inversions (BPI). L'oferta es posa en marxa aquest mateix dimarts, segons ha informat el banc català a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El regulador portuguès ha informat que el termini per acceptar l'oferta s'ha iniciat a les 08.30 h d'aquest dimarts i fins al proper 7 de febrer.

Juntament amb el registre el regulador portuguès ha publicat les condicions de l'oferta, en què CaixaBank ofereix 1,134 euros per acció, de tal manera que si tots els accionistes l'acceptessin pujaria a uns 900 milions d'euros.

CaixaBank, que té un 45% del banc portuguès, va decidir llançar una opa pel 100% després d'un llarg procés de negociació per les diferències entre els accionistes del BPI. Finalment, CaixaBank va aconseguir que els altres accionistes eliminessin els límits als drets de vot, que suposaven una restricció del poder de decisió de CaixaBank tot i ser el màxim accionista del banc portuguès. La junta va accedir a suprimir aquest topall als drets de vot, fet que va permetre tirar endavant l'oferta.

Si el banc que presideix Jordi Gual aconsegueix el control del BPI, espera reduir els costos en 84 milions mitjançant l'estalvi en les despeses de personal, malgrat que no preveu retallar la xarxa comercial.

Amb uns actius d'uns 40.600 milions d'euros a tancament del 2015, el BPI és el cinquè banc portuguès després de la Caixa Geral de Depósitos, el Banc Comercial Portuguès, el Novo Baqnco i el Totta, la filial portuguesa del Santander.

stats