Economia 21/09/2016

Llum verda a l'opa de CaixaBank a BPI

El banc portuguès anul·la la limitació de vots al banc català gràcies a l'abstenció de l'angolesa Isabel dos Santos

Albert Vidal
1 min
Llum verda a l'opa de CaixaBank a BPI

BarcelonaCaixaBank ho ha aconseguit i podrà manar al seu banc de Portugal, BPI. Després d'un any i mig de dura batalla ha aconseguit que Isabel dos Santos, segona accionista de l'entitat de la qual el banc català és el primer soci amb un 45,2% dels títols, accedeixi a fer un pas al costat.

La junta celebrada aquest dimecres ha certificat el canvi. L'abstenció de Dos Santos ha permès que s'aprovi anul·lar la limitació del dret de vot que llastava la gestió de CaixaBank a BPI, on només podia votar amb un 20% i on en la pràctica manava la multimilionària angolesa.

Aquest pas era la condició necessària perquè CaixaBank llancés una opa per apoderar-se de la totalitat de les accions de la cinquena entitat portuguesa. D'aquesta manera el banc presidit per Jordi Gual podrà afrontar una de les seves grans assignatures pendents, el creixement fora del mercat espanyol.

El canvi de posicionament de Dos Santos que ha donat via lliure a l'entitat catalana a BPI arriba després que BPI hagi accedit a cedir el control de l'angolès BFA a una societat controlada per la controvertida empresària.

CaixaBank ja va intentar sense èxit fer aquest pas l'any passat i fonts financeres assumeixen que entre els seus plans podria estar llançar una oferta pel nacionalitzat Novo Banco, antic Espírito Santo.

stats