Automoció
Economia 17/11/2021

Mahle tanca la fàbrica de Vilanova i la Geltrú i deixa sense feina 345 treballadors

El proveïdor automobilístic també prepara un ERTO per a més de 800 empleats de la planta de Montblanc

1 min
La planta de Mahle a Vilanova i la Geltrú

El proveïdor automobilístic Mahle ha anunciat aquest dimecres via comunicat que tanca la seva planta de Vilanova i la Geltrú i deixa sense feina els 345 treballadors que té en plantilla. El tancament es farà efectiu el 28 de gener de l'any que ve i els motius que ha argumentat la companyia, que es dedica a fabricar pistons i segments de pistó per a motors de combustió, són una "caiguda continuada de la demanda i la competència cada cop més accentuada en els preus", cosa que ha fet que la planta "funcioni molt per sota de la seva capacitat normal".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els sindicats ja han deixat clar que rebutgen l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) i han exigit a la direcció que "faci marxa enrere" perquè veuen la decisió "desproporcionada". Per la seva banda la companyia assegura que els últims anys ha destinat "inversions i esforços significatius a mantenir la producció a la planta catalana", però "les pèrdues acumulades i l'actual caiguda de la demanda, unida a les perspectives econòmiques negatives, fan que la producció ja no sigui viable per al futur", en què la indústria camina cap a una mobilitat neutra en carboni.

El sindicat CCOO ja ha reclamat a les administracions catalana i estatal que s'impliquin en aquest procés "pel gran impacte que suposa una decisió d'aquesta envergadura per al teixit industrial de la comarca del Garraf".

Té sis plantes a Espanya

De moment la decisió només afecta la planta que Mahle té a Vilanova. La companyia en té cinc més a Espanya, la meitat a Catalunya. Ara bé, la multinacional alemanya està negociant també un expedient de regulació temporal d'ocupació a la fàbrica de Montblanc per a més de 800 treballadors.

stats