Automoció
Economia 17/11/2021

Mahle tanca la fàbrica de Vilanova i la Geltrú i deixa sense feina 345 treballadors

El proveïdor automobilístic també prepara un ERTO per a més de 800 empleats de la planta de Montblanc

1 min
La planta de Mahle a Vilanova i la Geltrú

El proveïdor automobilístic Mahle ha anunciat aquest dimecres via comunicat que tanca la seva planta de Vilanova i la Geltrú i deixa sense feina els 345 treballadors que té en plantilla. El tancament es farà efectiu el 28 de gener de l'any que ve i els motius que ha argumentat la companyia, que es dedica a fabricar pistons i segments de pistó per a motors de combustió, són una "caiguda continuada de la demanda i la competència cada cop més accentuada en els preus", cosa que ha fet que la planta "funcioni molt per sota de la seva capacitat normal".

Els sindicats ja han deixat clar que rebutgen l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) i han exigit a la direcció que "faci marxa enrere" perquè veuen la decisió "desproporcionada". Per la seva banda la companyia assegura que els últims anys ha destinat "inversions i esforços significatius a mantenir la producció a la planta catalana", però "les pèrdues acumulades i l'actual caiguda de la demanda, unida a les perspectives econòmiques negatives, fan que la producció ja no sigui viable per al futur", en què la indústria camina cap a una mobilitat neutra en carboni.

El sindicat CCOO ja ha reclamat a les administracions catalana i estatal que s'impliquin en aquest procés "pel gran impacte que suposa una decisió d'aquesta envergadura per al teixit industrial de la comarca del Garraf".

Té sis plantes a Espanya

De moment la decisió només afecta la planta que Mahle té a Vilanova. La companyia en té cinc més a Espanya, la meitat a Catalunya. Ara bé, la multinacional alemanya està negociant també un expedient de regulació temporal d'ocupació a la fàbrica de Montblanc per a més de 800 treballadors.

stats