Turisme
Economia 03/01/2024

Marina d'Or inicia les obres per renovar-se

El complex castellonenc, símbol de la bombolla immobiliària, havia cancel·lat totes les reserves el setembre passat

ARA
2 min
El complex de Marina d'Or, a la demarcació  de Castelló.

BarcelonaEl complex turístic Marina d'Or, situat a la costa de Castelló, ha iniciat les obres de renovació amb l'objectiu de reprendre l'activitat el pròxim mes de juny. L'empresa, ara propietat de la companyia espanyola Grupo Fuertes, va cancel·lar totes les reserves el passat mes de setembre i va cessar tota l'activitat tot informant els clients que ja no obriria "fins a la temporada següent".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les obres que comencen ara comportaran una inversió d'uns 40 milions d'euros, segons ha informat Europa Press, i tenen com a objectiu reformar els hotels –que sumen més de 1.200 llits– i la resta d'instal·lacions del complex, ubicat al municipi d'Orpesa del Mar, a la comarca de la Plana Alta. La renovació també busca impulsar un nou model vacacional i un canvi en la gestió del negoci, a fi de fer-lo més eficient i sostenible, i desestacionalitzar el negoci, fins ara molt centrat en els mesos d'estiu.

L'extensió de Marina d'Or arriba quasi al milió i mig de metres quadrats de zones verdes i de lleure a primera línia de mar. A més de diversos hotels de tres, quatre i cinc estrelles, el complex té apartaments turístics, un balneari, mig milió de metres quadrats de jardins, centres comercials, parcs d'atraccions i un port esportiu. El complex es va convertir en un símbol de la bombolla immobiliària i turística dels anys previs a la crisi, però la companyia va passar per grans dificultats a partir del 2009, amb la crisi financera.

Canvi de propietat el 2023

L'estiu passat, el fons d'inversió nord-americà Farallon Management Capital va vendre Marina d'Or al Grupo Fuertes, una companyia centrada sobretot en el sector agroalimentari –amb marques com El Pozo o Cefusa, tot i que també té una cartera d'establiments hotelers– i l'empresa valenciana Magic Costa Blanca, que ja opera una desena d'hotels i dos blocs d'apartaments turístics en cinc municipis valencians. Magic Costa Blanca s'encarregarà de la gestió del complex a partir d'aquest any.

La compra, aprovada a l'octubre per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), va comportar el tancament immediat de les instal·lacions i la cancel·lació de totes les reserves. Marina d'Or va retornar els diners als clients, però l'Organizació de Consumidors i Usuaris va recordar als afectats que podien reclamar compensacions addicionals.

Anteriorment, Farallon l'havia adquirit el 2019 del seu fundador, l'empresari català resident al País Valencià Jesús Ger, que amb l'operació va dur a terme diverses inversions per sanejar els comptes de l'empresa i millorar les instal·lacions.

stats