Economia 09/06/2016

Mario Conde amagava un iot i diverses propietats a la justícia, segons 'El País'

L'expresident de Banesto va crear un entramat societari a l'estranger per repatriar fons presumptament obtinguts de Banesto

Ara
2 min
Detingut l'exbanquer Mario Conde per repatriar diners de Banesto

BarcelonaL'expresident de Banesto Mario Conde portava "un alt nivell de vida" després de complir 11 dels 20 anys de presó als quals estava condemnat per apropiació indeguda al cas Banesto. Segons avança aquest dijous el diari 'El País' citant el sumari de l'Audiència Nacional sobre Conde, l'exbanquer va amagar diversos béns a la justícia per evitar que se subhastessin entre els accionistes de l'entitat.

Segons aquest mitjà, els béns que Mario Conde va ocultar eren: un iot per valor de 30.000 euros; tres cases a Madrid i una masia a Pollensa; diverses finques agrícoles a Andalusia i Castella-la Manxa; una empresa de dietètica; tres cotxes de luxe; 5,4 milions d'euros en accions del grup Intereconomía, i 9,5 milions invertits a una sicav.

Mario Conde: de banquer modèlic a lladre mediàtic

La investigació citada per 'El País' és la que du a terme el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, que investiga Conde per repatriar a Espanya 13 milions d'euros procedents suposadament del saqueig de Banesto. Segons aquest mitjà el jutge considera que el 2008 Conde i el seu assessor i advocat Francisco de Vega van dissenyar "un entramat de societats" amb firmes instrumentals a Espanya i set països estrangers, alguns paradisos fiscals com les illes Verges o Curaçao per portar els diners que, segons la Fiscalia Anticorrupció, Conde s'havia apropiat de Banesto. Les firmes que va fer servir Conde per portar a Espanya els fons que ocultava a l'exterior s'anomenaven Barnacla, Black Royal OAK i Olificio Espanyol.

Aquesta investigació revela que la Guàrdia Civil va descobrir que "Conde era el primer esglaó d'una organització criminal" encarregada de repatriar els fons de Banesto. A més, Conde no va pagar 14 dels 26 milions d'euros de responsabilitat civil que la justícia li va imposar pel cas i continuava gaudint de les finques embargades.

stats