Economia 13/01/2013

Mas-Colell anuncia uns pressupostos "de subsistència" i la repetició de la retallada dels sous dels treballadors públics

El conseller d'Economia reconeix que s'hauran de repetir les mesures d'ajustament que es van fer l'any passat

Ara
2 min
Mas-Colell va mantenir fins a última hora el dubte de si l'exempció per impost de patrimoni se situava en 108.000 o 700.000 euros.

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha dit aquest diumenge en una entrevista al canal 3/24 que els pressupostos de la Generalitat per a aquest 2013 seran "de manteniment i subsistència" i s'emmarquen en un moment d'excepcionalitat. El conseller ha reconegut que "l'esforç que haurem de fer amb els pressupostos d'aquest 2013 serà considerable", i ha avançat que "caldrà repetir les mesures de contenció que van afectar el personal de la Generalitat l'any passat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha dit que "el que no és acceptable és el nivell d'ingressos que té Catalunya, perquè no permeten mantenir unes estructures de serveis públics que els catalans paguen" i ha afegit que no és una situació sostenible. D'altra banda, ha reconegut que aquesta falta de recursos públics "posa en perill l'estat del benestar". El conseller ha demanat que es flexibilitzi l'objectiu de dèficit marcat per Madrid i ha admès que l'objectiu seria arribar a una estabilitat fiscal −on es gasta el que s'ingressa−, perquè "els moments actuals deixen molt clar que dependre del crèdit aliè no és bo".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Pel que fa a possibles noves retallades, el conseller no ha volgut donar més detalls, però ha dit que amb les mesures que s'estan preparant es vol enviar el missatge que "no hi ha sectors socials que es quedin al marge dels ajustos que tenim". Tot i això, ha deixat ben clar que ara mateix "el tema principal és l'esforç equilibrat entre l'Estat i les autonomies. El govern central es basa molt més en el sacrifici de les autonomies i això s'ha d'equilibrar, perquè repercutiria en el dia a dia de les autonomies i el milloraria".

Finalment, el conseller ha dit que espera que a finals d'any estiguem millor que ara mateix. "En aquests moments, l'euro ja no està en dubte, i això és un inici d'any millor", ha dit. "Fa un any el món pensava que l'euro trontollava. Això no es tradueix directament en la nostra vida diària, però s'hi pot traduir a un any vista".

stats