Economia 02/10/2014

MAT Holding creix un 25% amb la compra d’una indústria israeliana

Elena Freixa
2 min
MAT Holding creix un 25% amb la compra d’una indústria israeliana

L’empresa catalana MAT Holding es convertirà en un dels fabricants de vàlvules hidràuliques líder al món gràcies a la compra d’una indústria israeliana, Dorot, per una suma de quasi 20 milions d’euros. L’operació dispararà un 25% la facturació del grup -que també fabrica a Parets del Vallès productes fitosanitaris per a conreus- i l’impulsarà fins als 170 milions, segons va dir ahir a l’ARA el conseller delegat de MAT Holding, Pau Relat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’adquisició de Dorot, un grup nascut a Israel l’any 1946 i que factura 30 milions d’euros, inclou una fàbrica en aquell país gràcies a la qual MAT Holding tindrà fabricació pròpia de sistemes de tractament d’aigua, que fins ara només distribuïa. “Serà un pas endavant molt important, perquè el que ens faltava era ser productors i poder tenir tecnologia pròpia que desenvoluparem en un país punter en tecnologies de l’aigua com és Israel”, va explicar Relat.

El salt per al grup català serà també rellevant des del punt de vist de la internacionalització, ja que Dorot té una xarxa de vendes en més de 70 països que permetran que la branca de sistemes passi a tenir el 50% dels seus ingressos (80 milions en total) a l’exterior. MAT Holding incorporarà la plantilla del fabricant israelià, formada per 240 persones, que faran créixer el personal un 43% fins a arribar als 800 treballadors.

La facturació es duplica en set anys

El conseller delegat de MAT Holding va definir ahir l’operació com la “cirereta” per culminar el pla estratègic i arribar a una facturació 200 milions el 2015. Un cop paeixi la compra, va dir, l’empresa catalana haurà aconseguit duplicar les vendes en set anys, amb el mèrit d’haver-ho fet enmig d’una forta crisi. L’absorció de Dorot, a més, enforteix la diversificació d’aquesta empresa amb seu a Parets del Vallès. A partir d’ara els dos negocis (el de l’aigua i el dels fitosanitaris) es repartiran gairebé a parts iguals el pes en la facturació.

stats