Economia 15/07/2015

MAT Holding ja té més del 50% de les seves vendes a l’exterior

E. Freixa
2 min
MAT Holding ja té més del 50% de les seves vendes a l’exterior

El negoci internacional ja aporta més de la meitat dels ingressos a la catalana MAT Holding, multinacional amb seu a Parets del Vallès que es dedica al negoci de l’aigua (és fabricant líder de vàlvules hidràuliques) i dels fitosanitaris. Els ingressos s’han disparat un 41% en el primer semestre de l’any fins als 128 milions d’euros i l’objectiu d’arribar als 200 milions d’ingressos al tancament de l’exercici “se superarà amb escreix”, segons va explicar ahir a l’ARA el conseller delegat de MAT Holding, Pau Relat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La meitat del creixement durant la primera meitat de l’any ha vingut per la incorporació del negoci de Dorot, la companyia israeliana que MAT Holding va comprar fa nou mesos per fabricar sistemes de tractament d’aigua que fins llavors només distribuïa. Dorot ha aportat al grup català una xarxa de vendes internacional a més 70 països i ha fet que la divisió de negoci d’aigua de MAT Holding creixi un 88% respecte a l’any passat i aporti el 45% de les vendes totals del grup. Els mercats internacionals han fet un salt important fins al punt de les exportacions han crescut un 70% respecte a l’any passat. Segons Relat, però, també el mercat espanyol ha donat “mostres clares” de recuperació amb un increment del 20% de les vendes i superant els 61 milions d’euros.

Els EUA i els fitosanitaris

El negoci tradicional de MAT Holding també explica bona part dels resultats rècord del primer semestre. Entre les filials destaca la dels Estats Units, on el negoci de fitosanitaris ha multiplicat per set el volum fins al juny amb una facturació de 700.000 euros. En total, aquesta branca de negoci ha crescut un 17%.

Al llarg de la segona meitat del 2015, MAT Holding es proposa continuar paint la integració de Dorot i la inversió (de 20 milions) feta en aquesta operació. En paral·lel, aprovarà el proper pla estratègic que ha de decidir, entre altres coses, l’ampliació de les instal·lacions del grup a Parets del Vallès, on té la seu.

stats