Economia 11/05/2015

Màxim històric en les importacions de petroli a principis d'any

Només el mes de març es van comprar 5,6 milions de tones a l'exterior, un rècord mensual des de fa 16 anys

Europa Press
1 min
El barril de Brent va baixar ahir dels 46 dòlars  per primer cop des del març del 2009.

MadridEspanya ha batut el seu rècord en les importacions de cru durant els tres primers mesos de 2015. Les compres van arribar als 15,7 milions de tones, la major xifra registrada per a un trimestre i un 12,5% més que el mateix període de l'any anterior, segons dades de la Corporació de Reserves Estratègiques de Productes Petrolífers (Cores).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest resultat es produeix en un trimestre en què només van disminuir les importacions procedents d'Europa i Euroàsia, un 11,9%. Per països, destaquen els increments de Brasil i de Noruega, que han crescut un 349% i un 167% respectivament. També ha augmentat molt la compra de cru a Angola, un 119%.

Àfrica es manté com la principal zona d'abastiment de cru, un 37,8% del total, seguida per Europa i Euroàsia, amb un 18,1% i per Orient Mitjà, amb un 15,4%.

El mes de març, les importacions de cru van arribar als 5,6 milions de tones, el que suposa un increment del 20,5% respecte l'any passat i un màxim en els últims 16 anys.

Aquest augment de les importacions ve donat pels preus encara baixos en els mercats internacionals del barril Brend, (al voltant dels 60 dòlars per barril).

stats