Turisme
Economia 11/01/2023

Meliá gestionarà l'Hotel Juan Carlos I i li canvia el nom

La cadena preveu obrir el complex, que inclou el Palau de Congressos, en els pròxims mesos

2 min
Façana de l’Hotel Juan Carlos I, que esta tancat

BarcelonaL’hotel de luxe barceloní Juan Carlos I, situat a dalt de tot de l’avinguda Diagonal, canvia de nom i passarà a dir-se Miranda de Pedralbes. Aquest rebatejament es produeix després que Meliá Hotels International hagi pactat amb l'actual propietat de l'hotel i el seu principal inversor, Tyrus Capital, gestionar l’establiment a llarg termini, va explicar ahir la cadena hotelera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El complex, ubicat al costat de l’exclusiu Reial Club de Polo, s’afegirà a la marca de luxe Gran Meliá i potenciarà la comunicació entre els espais de l’hotel i els jardins de l’antiga Torre Melina, que s’integraran a l’hotel. L’establiment comptarà amb un restaurant gastronòmic d’autor “de prestigi internacional” i una estació termal amb una firma reconeguda internacionalment. També tindrà un terrat a l’estil d’altres hotels de la companyia a Madrid, Milà i Londres. L’establiment va presentar concurs de creditors el setembre passat amb un deute de 160 milions d’euros, quan Barcelona Project’s n’era la societat gestora i l’hotel estava explotat per la cadena internacional Fairmont. Al mes de març la companyia havia presentat preconcurs de creditors.

Els treballadors de l’hotel, tancat des de l’estiu del 2020, quan va obrir uns mesos després d’estar sense activitat per la pandèmia, continuen afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

Palau de Congressos

El complex inclou el Palau de Congressos de Catalunya, i està previst que juntament amb l’hotel reobri en els pròxims mesos, un cop hagin finalitzat les tasques de renovació i millora de les habitacions i zones comunes, i també s’hagin incorporat les noves zones d’oci i gastronomia. 

Segons la cadena hotelera, totes aquestes actuacions previstes busquen elevar l’experiència del client i maximitzar “l’excel·lència i la sostenibilitat” dels dos establiments.

De fet, el conseller delegat del grup, Gabriel Escarrer, creu que l’establiment reuneix tots els elements per convertir-se en el millor resort urbà de la capital catalana i en un dels millors hotels del sud d’Europa. Escarrer també va agrair a l’Ajuntament la voluntat de “recuperar un actiu turístic clau per a la ciutat”.

stats