Laboral

La Diputació de Barcelona troba feina a 80.000 persones en tres anys

Tres de cada 10 aturats han aconseguit un contracte laboral a través de la xarxa Xaloc de l'ens

ARA
1 min
Façana de la Diputació de Barcelona a Rambla Catalunya

BarcelonaGairebé 80.000 persones han trobat feina a través de la xarxa d'ocupació Xaloc de la Diputació de Barcelona en els últims tres anys. Concretament, es tracta de 78.447 usuaris d'aquests serveis, el 27,4% del total, i entre tots sumen 168.025 contractes. Gairebé tres de cada deu usuaris, doncs, van aconseguir feina després de fer servir els serveis d'ocupació de l'ens en aquest període de temps.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així es desprèn del balanç de les polítiques d'ocupació de la Diputació presentat aquest dimarts per la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç, Eva Menor. En els darrers tres exercicis, aquest ens ha destinat 99,5 milions d'euros a polítiques d'ocupació, és a dir, un 2,4% del seu pressupost total. De fet, Menor ha subratllat que la Diputació ha tirat endavant aquestes actuacions sense tenir competències en aquest àmbit.

D'aquesta manera, 236.459 persones van fer servir els serveis d'un dels 149 centres del Servei Local d'Ocupació o d'una de les 18 Oficines Tècniques Laborals. L'organisme ha destacat que aquesta dada representa el 50% dels aturats a la província de Barcelona i és considerablement superior al 22% de desocupats que usen els serveis estatals del Sepe, segons dades del 2021.

Del total de contractes, això sí, amb prou feines el 20% o 25% són indefinits. Així mateix, més de la meitat d'usuaris que troben feina són aturats de més de dos anys de durada. Per comarques, el Vallès Occidental (amb una taxa de persones inserides del 28,2%), l’Alt Penedès (amb un 27,5%) i el Baix Llobregat (amb un 25,6%) són les tres amb la taxa més elevada de persones que han aconseguit feina.

stats