Laboral

Preacord entre els sindicats i Amazon sobre el tancament de Martorelles

L'empresa proposa que siguin 200 els treballadors recol·locats als centres logístics de la província de Barcelona

2 min
Els treballadors del centre de Martorelles d'Amazon, durant l'assemblea.

BarcelonaEls sindicats i la direcció d'Amazon han arribat aquest dimarts a un preacord sobre les condicions del tancament del centre logístic de Martorelles i el trasllat forçós d'alguns dels treballadors cap als magatzems de Figueres i Saragossa. Aquesta entesa ha arribat després d'una llarga negociació de més de 20 hores, que no ha acabat fins a prop de les sis del matí, a la seu dels Serveis Territorials de Treball a Barcelona. L'objectiu d'aquesta reunió era pactar la millor solució possible per als 800 treballadors del magatzem del municipi del Vallès Oriental, tant els que decideixin abandonar la companyia com els que acceptin canviar d'ubicació. Finalment, seran 200 els treballadors que es podran recol·locar en altres instal·lacions del gegant nord-americà del comerç electrònic a la província de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així doncs, per als acomiadats, el preacord garanteix que les indemnitzacions es pagaran a 33 dies per any treballat amb un plus de 375 euros per any. D'aquesta manera, se superen els 20 dies per any treballat que l'empresa els hauria de pagar com a mínim legal. A més, els empleats acomiadats cobrarien un altre pagament únic de 690 o 790 euros, segons la categoria professional que ocupin. Pel que fa als trasllats, també s'ha pactat una compensació de 7.250 euros, dividits en 4.580 euros en un pagament únic abans de mudar-se i 2.400 euros prorratejats en 12 mesos.

Votació en assemblea

Els sindicats han convocat la plantilla a una assemblea informativa demà dimecres al centre de Martorelles per informar de les condicions del preacord que es repetirà a les sis del matí, les dotze del migdia i les quatre de la tarda, per adaptar-se als diferents horaris de treball. Les votacions per decidir si tiren endavant amb aquest pacte amb la direcció tindran lloc dijous i dissabte també a les instal·lacions vallesanes d'Amazon.

El tancament del magatzem de Martorelles es va anunciar a principis de gener alhora que la companyia inaugurava els nous centres del Far d'Empordà i Saragossa i dies després que anunciés una retallada global de 18.000 persones. Els sindicats van protestar les condicions inicials amb què Amazon volia acomiadar o traslladar els prop de 800 empleats afectats i el conflicte va entrar en una fase de negociacions que ja es troba en la part final del procés.

stats