Economia 09/09/2016

La meitat dels espanyols més rics viuen a Madrid, on s'estalvien l'impost sobre el patrimoni

La comunitat madrilenya deixa d'ingressar uns 660 milions a l'any per aquest tracte fiscal favorable

Xavier Grau
1 min
Els experts creuen que la fiscalitat madrilenya i l’efecte capitalitat expliquen l’arribada d’empreses de tot l’Estat a la Comunitat de Madrid.

BarcelonaMés de la meitat dels espanyols més rics tenen la seva residència fiscal a Madrid. I no és estrany. En aquesta comunitat s'estalvien l'impost sobre el patrimoni, ja que hi ha una exempció del 100% per aquesta figura fiscal.

Això, segons el sindicat de tècnics d'Hisenda Gestha, suposa que la comunitat madrilenya deixa d'ingressar anualment uns 660 milions d'euros, a partir de les dades publicades per l'Agència Tributària.

El marc fiscal madrileny, un imant per al patrimoni

El marc fiscal madrileny, un imant per al patrimoniSegons els càlculs de Gestha, dels 6.341 espanyols que tenen un patrimoni no exempt de més de 6 milions d'euros, aproximadament la meitat –3.153– resideixen a la Comunitat de Madrid. Es beneficien en conjunt d'un estalvi fiscal de 456 milions d'euros.

Però, a més, segons els tècnics d'Hisenda, en el cas dels superrics –que són els que declaren un patrimoni no exempt de més de 30 milions d'euros– el 60% tenen la residència a Madrid. Aquests superrics, segons Gestha, s'estalvien de mitjana 600.000 euros anuals cadascun. Segons el sindicat, dels 508 contribuents superrics de l'Estat, 303 resideixen a Madrid.

stats