Economia 11/12/2013

El govern espanyol espera recaptar 32.000 milions addicionals el 2014 gràcies a l'augment d'impostos

Aquesta xifra s'obtindrà a partir del recaptació de l'IRPF, l'IVA i l'impost de societats, segons explica el director general de Tributs, Diego Martín-Abril

Europa Press
1 min

BarcelonaEls increments d'impostos aprovats pel govern espanyol els últims dos anys permetran a l'Estat recaptar 32.000 milions d'euros addicionals l'any 2014, segons ha assegurat avui el director general de Tributs, Diego Martín-Abril. D'aquest xifra, 6.800 milions s'aconseguiran pels canvis en l'IRPF; 9.000 milions, per les mesures relacionades amb l'impost de societats; i una mica més de 10.000, pel canvi de l'IVA.

Martín-Abril ha destacat, en unes jornades organitzades per la Fundación de Cajas de Ahorros, el que considera l'esforç del govern de Mariano Rajoy per fer front a quatre grans problemes de l'economia espanyola: el dèficit, el frau, l'excés d'endeutament i la necessitat d'afavorir el creixement econòmic, segons el seu criteri.

També ha ressaltat algunes de les iniciatives per impulsar el creixement, com el foment de les activitats emprenedores. Per tal d'aconseguir-ho, s'ha creat una comissió d'experts que presentarà les seves propostes el febrer de 2014. El director general de Tributs no n'ha volgut avançar cap més detall.

stats