Economia 21/10/2019

Els milionaris del món s'han fet un 2,6% més rics l'últim any

Hi ha gairebé 47 milions de persones amb més d'un milió de dòlars i el 40% viuen als Estats Units

Ara
1 min
NOVA YORK Up & down

BarcelonaLa suma del patrimoni global dels milionaris d'arreu del món ha arribat als 360 bilions de dòlars entre mitjans de l'any passat i mitjans d'aquest 2019. Això implica que són un 2,6% més rics del que ho eren en el mateix punt del 2018, segons l'Informe sobre la riquesa mundial publicat aquest dilluns pel banc Credit Suisse.

El nombre de milionaris (persones amb un patrimoni superior al milió de dòlars) també ha augmentat un 2,4% en l'esmentat període: són 46,8 milions de persones. El 40% d'aquest gairebé mig bilió viuen als Estats Units, que és el país que més milionaris concentra. Segueix la Xina, amb un 10% dels rics, i després el Japó (6%). No és fins a la quarta i cinquena posició que apareix Europa al llistat: el Regne Unit i Alemanya concentren el 5% dels milionaris mundials.

L'informe insisteix, així mateix, en el fet que persisteix la desigualtat. Segons assenyala l'entitat suïssa, el 45% de la riquesa mundial està repartida entre l'1% de persones riques, mentre que la meitat de la població més pobre té menys de l'1% del patrimoni econòmic global.

Tot i això, Credit Suisse assegura haver detectat una lleugera disminució d'aquesta desigualtat. Segons diuen, el 90% menys ric del món posseeix el 18% de la riquesa mundial, mentre que el percentatge a principis de segle se situava a l'11%. A més, també s'identifica un augment de l'1,2% de la riquesa mitjana per adult, que arriba als 70.850 dòlars, tot i que gairebé el 60% de la població mundial està per sota dels 10.000 dòlars.

stats