Economia 21/10/2019

Els milionaris del món s'han fet un 2,6% més rics l'últim any

Hi ha gairebé 47 milions de persones amb més d'un milió de dòlars i el 40% viuen als Estats Units

Ara
1 min
NOVA YORK Up & down

BarcelonaLa suma del patrimoni global dels milionaris d'arreu del món ha arribat als 360 bilions de dòlars entre mitjans de l'any passat i mitjans d'aquest 2019. Això implica que són un 2,6% més rics del que ho eren en el mateix punt del 2018, segons l'Informe sobre la riquesa mundial publicat aquest dilluns pel banc Credit Suisse.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El nombre de milionaris (persones amb un patrimoni superior al milió de dòlars) també ha augmentat un 2,4% en l'esmentat període: són 46,8 milions de persones. El 40% d'aquest gairebé mig bilió viuen als Estats Units, que és el país que més milionaris concentra. Segueix la Xina, amb un 10% dels rics, i després el Japó (6%). No és fins a la quarta i cinquena posició que apareix Europa al llistat: el Regne Unit i Alemanya concentren el 5% dels milionaris mundials.

L'informe insisteix, així mateix, en el fet que persisteix la desigualtat. Segons assenyala l'entitat suïssa, el 45% de la riquesa mundial està repartida entre l'1% de persones riques, mentre que la meitat de la població més pobre té menys de l'1% del patrimoni econòmic global.

Tot i això, Credit Suisse assegura haver detectat una lleugera disminució d'aquesta desigualtat. Segons diuen, el 90% menys ric del món posseeix el 18% de la riquesa mundial, mentre que el percentatge a principis de segle se situava a l'11%. A més, també s'identifica un augment de l'1,2% de la riquesa mitjana per adult, que arriba als 70.850 dòlars, tot i que gairebé el 60% de la població mundial està per sota dels 10.000 dòlars.

stats