ECONOMIA
Economia 03/04/2012

El ministeri de Treball confia que la reforma laboral freni l'atur, després del nou increment del març a Espanya

La secretària d'estat d'Ocupació admet que les dades de l'atur registrat són "insatisfactòries"

Ara
1 min

BarcelonaLa secretària d'estat d'Ocupació, Engracia Hidalgo, ha admès que les dades d'atur registrat del mes de març són dolentes. "Ens seguim enfrontant a una situació insatisfactòria d'augment de l'atur registrat", ha dit en un comunicat de premsa després de saber-se que, al conjunt de l'Estat, el nombre de persones inscrites a les llistes de l'Inem ha crescut un 0,8%, fins als 4,7 milions. Amb tot, Hidalgo ha insistit que la reforma laboral ajudarà a capgirar la situació: "Cal reiterar la importància de comptar amb un marc de confiança i flexibilitat per a les empreses com el que ha establert la reforma laboral".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La secretària d'estat d'Ocupació ha recalcat que el govern segueix convençut que és imprescindible introduir canvis profunds en el funcionament que, fins ara, ha tingut el mercat de treball espanyol, que ha generat elevades taxes d'atur. "La reforma –ha explicat– crea aquest marc perquè les empreses puguin adaptar-se sense traves indegudes a la realitat del seu entorn. Amb aquesta finalitat posa a la seva disposició un ampli conjunt d'instruments de flexibilitat i adaptació, alternatius a l'acomiadament, que li permeten reaccionar de manera adequada als canvis a què s'enfronta, i evita tot el possible els acomiadaments com a via principal d'ajust davant les dificultats".

En aquest sentit, Engracia Hidalgo ha mostrat la seva confiança que, "tot i que ens trobem en un context de greus dificultats econòmiques, la reforma laboral canviï l'escenari de les relacions laborals per frenar la destrucció d'ocupació i crear-ne quan millori la situació econòmica".

stats