Economia 03/11/2016

Miquel Valls demana diàleg a la Generalitat per elaborar la llei de cambres

El conseller d'Empresa assegura que hi ha "converses amb totes les cambres. És un debat sa de model"

Xavier Grau
2 min
El conseller d'Empres, Jordi Baiget, i el president de la Fundació Cecot, Antoni Abad.

BarcelonaEl president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha demanat aquest dijous al Govern que hi hagi diàleg per a l'elaboració de la futura llei de cambres de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Valls s'ha alineat amb el comunicat que dilluns va fer el consell de cambres de Catalunya i ha deixat veure que per part del Govern hi ha hagut comunicació, però no diàleg. "Des de les cambres demanem diàleg, no comunicació", ha dit Valls, que no obstant això, ha indicat que espera que els propers mesos, durant l'elaboració de la llei, hi hagi diàleg.

Revolta contra la llei de cambres de comerç que projecta el GovernSobre el que es coneix de la memòria que ha de donar pas a l'avantprojecte de llei, Valls ha indicat que des del punt de vista del finançament "no aporta cap millora" per a les cambres, "que fan funcions públiques amb finançament privat".

També ha assegurat que a la memòria hi ha problemes de governança, perquè en la seva opinió en la futura Cambra General de Catalunya les cambres actuals estaran "infrarepresentades, un fet que també passarà amb les patronals Foment i Pimec".

Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, ha assegurat aquest dijous que la futura llei en la qual treballa el Govern té com a objectiu convertir aquests ens en organitzacions "fortes, útils, modernes i democràtiques".

Així ho ha dit Baiget en declaracions a la premsa després de signar un acord de promoció del model català de comerç de proximitat amb el president de la patronal Cecot, Antoni Abad.

El Govern ha iniciat ara la tramitació de l'avantprojecte de llei i preveu portar la llei al Parlament el primer trimestre del 2017. El conseller ha negat que hi hagi falta de diàleg, i en aquest sentit ha assegurat que "tenim converses amb totes les cambres. És un debat sa de model".

stats