Economia 30/10/2013

El grup basc Mondragón deixa caure la cooperativa Fagor

Fagor, joia industrial del grup de cooperatives basc, havia demanat una injecció de 170 milions d'euros per salvar-se

Ara
1 min
L'última víctima
 Del boom immobiliari

BarcelonaEl grup de cooperatives basc Corporación Mondragón no injectarà la xifra milionària –170 milions– que demanava Fagor Electrodomésticos, una de les joies industrials del grup, per resistir i assegurar el seu futur.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La decisió dels socis abocarà la cooperativa d'electrodomèstics al concurs de creditors i, si res no ho evita, comportarà una pèrdua de més de 4.000 llocs de treball. Encara caldrà veure el volum de recol·locacions que es podran efectuar en altres cooperatives de la corporació per reduir l'impacte.

El consell general de Corporación Mondragón no veu viable la proposta presentada per Fagor, en preconcurs de creditors, i considera de forma unànime que el projecte no respon a les necessitats del mercat i que els recursos financers que demanda no servirien per garantir el seu futur empresarial.

Els ajuts atorgats pel grup els darrers anys, que no han servit per fer remuntar l'activitat, han pesat a l'hora de valorar com a no factible el pla que presentava Fagor als socis.

La Corporación ha recordat que ha destinat a Fagor Electrodomèstics en concepte de suport solidari intercooperatiu un total de 300 milions d'euros, i ha afegit que la situació no afecta les altres cooperatives de la corporació, ja que no es tracta d'un hòlding empresarial, sinó d'una associació d'entitats independents i autònomes.

Mondragón s'ha compromès a posar en marxa tots els mecanismes de solidaritat necessaris per reduir al màxim l'impacte en l'ocupació.

stats