Economia 25/09/2014

El govern espanyol pagarà el gener el 25% de la paga extra suprimida el 2012 als funcionaris de l'Estat

Montoro adverteix que les comunitats que no compleixin l'objectiu de dèficit no ho podran fer. La Generalitat ja ha avançat que té la intenció el 2015 de deixar de suprimir pagues dobles

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl govern espanyol té la intenció de pagar finalment la paga extra suprimida el 2012 als funcionaris de l'Estat. Ho ha confirmat aquest dijous el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, als passadissos del Congrés. Però de moment només pagarà una quarta part de la quantitat retirada el gener i la resta ho deixarà per a d'altres exercicis. A més, ha assenyalat que les comunitats autònomes que no compleixin l'objectiu de dèficit no podran començar retornar els diners retallats als seus treballadors públics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern espanyol ha inclòs aquesta partida al projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat per al 2015, que està previst que s'aprovi demà divendres en consell de ministres. A més, s'elevarà la taxa de reposició de treballadors públics, que en aquest cas afectarà a totes les administracions, perquè "no surti tanta gent de la funció pública que no se substitueix".

L'Estat retornarà part de la paga extra, però té intenció de seguir congelant els sous dels treballadors públics per cinquè any consecutiu. La Generalitat, de moment, no ha aclarit si farà el mateix, però sí que s'ha compromès a començar a pagar pagues extres el 2015, després de retallar-les totes des del 2012.

stats