Economia 22/09/2017

MSC demana la concessió per construir una terminal de creuers a Barcelona

La dissenyarà Ricard Bofill i serà la vuitena del port de Barcelona

Ara
2 min
L'arribada i sortida de creuers és una operació molt complexa que requereix una coordinació i una gestió mil·limetrada

BarcelonaMSC Cruceros ha sol·licitat formalment al port de Barcelona la concessió per construir i gestionar una terminal de creuers que se situaria en el Moll Adossat, que estaria operativa el 2021 i que dissenyarà la firma de l'arquitecte Ricardo Bofill.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de la naviliera, Pierfrancesco Vago, ja va dir fa uns mesos que volia que fos un edifici emblemàtic que es convertís en una porta d'entrada a Barcelona, i que comportaria una "inversió important", que algunes fonts situen al voltant dels 50 milions d'euros.

En un comunicat fet públic aquest divendres, el port de Barcelona ha indicat que preveu iniciar el tràmit d'aquesta petició "en breu" i, si s'atorga la concessió, seria per a un període de 30 anys.

MSC Cruceros, que és el primer operador de creuers d'Europa i l'Amèrica del Sud amb una flota de 13 embarcacions, vol potenciar amb aquest projecte el seu percentatge de passatgers de port base, els que inicien i finalitzen el seu creuer a la capital catalana i que, per tant, realitzen una aportació econòmica més elevada a la ciutat.

La naviliera planteja que gran part dels creueristes que actualment només fan escala d'un dia a Barcelona puguin ser passatgers de port base gràcies a les instal·lacions que oferirà la nova terminal.

El port de Barcelona, que l'any passat va rebre un total de 2,6 milions de passatgers de creuers i és el primer port de creuers d'Europa i la Mediterrània i el quart port base mundial, després dels tres principals ports de Florida (als Estats Units), compta amb sis terminals de creuers –quatre al moll Adossat per a grans embarcacions i dues en el World Trade Center per a embarcacions menors– i una altra en construcció de la mà de la companyia Carnival.

stats