Economia 10/11/2016

Les borses mundials paeixen la victòria de Trump i tornen als números verds

L'Íbex-35 creix un 1% a l'obertura, animat per les perspectives positives a Wall Street i al Japó

Ara
1 min
S'amplia el veto de les vendes a curt

BarcelonaEls mercats han passat ràpidament del pànic a la indiferència, després de la victòria de Donald Trump a les eleccions americanes. L'Íbex-35 ha obert la sessió d'aquest dijous a l'alça amb uns guanys de l'1%, després del xoc que van patir ahir les borses en obrir, arran de l'arribada del candidat republicà a la Casa Blanca.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El DAX alemany també s'ha llevat amb una lleu pujada al voltant del 0,50%, mentre que la borsa de Londres creixia al voltant del 0,68% a primera hora del matí. El mateix efecte es repetia als parquets parisencs, que obrien amb guanys del 0,69%, i a Milà, amb un 0,85%.

De fet, els parquets europeus ja van tancar ahir amb pujades lleugeres –amb l'excepció d'Espanya i Itàlia, que acabaven la sessió amb unes pèrdues del 0,4% i el 0,1%, respectivament. Aquests resultats també van estar animats pel dinamisme de Wall Street, que malgrat la incertesa que genera Trump als mercats, va tancar amb un augment de l'1,42%.

Les borses asiàtiques ja avançaven aquesta matinada que el xoc d'ahir no es repetiria aquest dijous. L'índex Nikkei japonès ha tancat amb un impuls del 6,72%, empesa pels resultats positius a Wall Street després de la victòria del republicà. D'altra banda, a la meitat de la sessió, les borses de Hong Kong i Xangai també avançaven al voltant del 2%.

stats