MWC dia 4: negocis que no surten a les fotos

2 min
Un expositor mostra una aplicació d'intel·ligència artificial al MWC.

BarcelonaCompri’m aquest algoritme. L’absència dels grans expositors habituals ha facilitat que petites firmes molt especialitzades fossin més visibles al MWC. La suïssa Vay ofereix als creadors d’aplicacions de salut i exercici físic un conjunt d’algoritmes de visió per computador que analitzen a la imatge de la càmera els moviments del cos humà i detecten possibles disfuncions. La catalana Mediktor ha entrenat una intel·ligència artificial de triatge i prediagnòstic a partir de les respostes a un qüestionari de salut que algunes mútues europees ja fan servir en les seves webs per adreçar els pacients a l’especialista més adient dels seus serveis de telemedicina. En un altre àmbit, el centre tecnològic alemany Fraunhofer –l’equivalent al nostre Eurecat, però ben lubricat amb fons públics a cabassos– ha creat el nou codificador LC3plus d’àudio Bluetooth, que millora la qualitat d’audició dels arxius musicals d’alta definició amb auriculars i altaveus inalàmbrics, sense incrementar proporcionalment el consum de bateria. El veurem als nostres dispositius tan bon punt els fabricants de xips l’incorporin.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Localització de precisió. Una altra tecnologia que els consumidors no podem comprar directament però de la qual anirem gaudint cada cop més és l’Ultra Wide Band (UWB) que Apple inclou des de l’iPhone 11 Pro i Samsung des del Galaxy Note 20 per habilitar aplicacions que requereixin localització amb més precisió que la del Bluetooth, sigui fer servir l’smartphone per obrir el cotxe o bé el seguiment de persones i objectes. La catalana Mobile Knowledge ofereix eines per desenvolupar aplicacions basades en UWB, i la Fundació i2Cat ha mostrat a l’estand de la Mobile World Capital com seria un sistema de rastreig de contactes estrets amb persones infectades del pròxim covid quan els xips UWB siguin prou barats per incloure’ls en la credencial que els congressistes d’un futur MWC portarem penjada del coll.

El núvol misteriós. Tot i haver passat força estones treballant a la sala de premsa de la Cloud City, gairebé l’únic estand que ha acollit en condicions els periodistes durant aquesta edició, reconec que acabo el MWC sense saber del tot d’on surten els diners amb què Danielle Royston ha pagat el luxós desplegament per promoure que les operadores de telecomunicacions traslladin a núvols públics com el d’Amazon les aplicacions que fins ara executen als núvols privats dels seus subministradors tradicionals. Això sí, ha tingut el do de l’oportunitat en un moment en què la indústria busca desesperadament abaratir els seus desplegaments de noves xarxes.

stats