Energia
Economia 11/08/2022

Naturgy dispara les vendes en plena crisi energètica

L'energètica millora els ingressos un 83,3% i arriba als 16.737 milions d'euros

ARA
2 min
Francisco Reynés, president executiu de Naturgy, la Catalana de Gas que esdevé més global / NATURGY

BarcelonaNaturgy va guanyar 557 milions d'euros el primer semestre de l'any, un 15,1% més que el mateix període de l'any anterior, i va registrar vendes per valor de 16.737 milions d'euros, un 83,3% més, en plena crisi energètica. La multinacional energètica ha comunicat aquest dijous els seus resultats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que preveuen un resultat brut d'explotació de 2.047 milions d'euros, un 22% més. Alhora, Naturgy va fer inversions durant el primer semestre de l'any per 721 milions d'euros, un 64% més que el 2021, que es van destinar principalment al desenvolupament de xarxes de gas i electricitat i a nous projectes renovables.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa catalana amb seu a Madrid apunta que el benefici ordinari hauria sigut de 717 milions, un 28,7% més, si no haguessin comptabilitzat una provisió de 126 milions per una sentència contra la seva participada xilena Metrogas. Precisament per la notificació d'una sentència judicial desfavorable contra Metrogas –companyia sud-americana en la qual des del 2016 Naturgy té una participació del 55,6%–, l'energètica va ajornar la presentació dels seus resultats fins aquest dijous, que en un principi estava prevista per al 5 d'agost.

Entorn volàtil

Tal com ha apuntat l'empresa, els sis primers mesos del 2022 han estat marcats per una "intensa volatilitat" dels mercats energètics, amb una tendència de preus a l'alça a tots els mercats internacionals que ha afectat especialment les activitats de gas natural liquat (GNL). Pel que fa al negoci de xarxes de l'Amèrica Llatina, l'empresa apunta que s'han vist impulsats per les actualitzacions "a l'alça" de tarifes als països on la companyia està present, així com per l'evolució positiva del tipus de canvi.  

Pel que fa al negoci a Espanya, l'activitat de xarxes es va mantenir estable, i el creixement de l'activitat de distribució elèctrica va compensar la caiguda d'activitat en la distribució gasista per una menor demanda i l'impacte negatiu de les mesures acordades pel govern central per contenir els preus de la llum que es fa a partir de gas.   

De cara al futur, Naturgy preveu tancar l'exercici amb un increment de la seva potència instal·lada de 500 megawatts (MW) i continuar el 2023 amb el seu creixement en renovables amb 1.500 MW addicionals de potència instal·lada a tot el món.

stats