Economia 24/07/2019

Naturgy guanya 692 milions en el primer semestre, un 30% més

La companyia inverteix 700 MEUR, principalment en renovables

Ara
2 min
El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés

BarcelonaNaturgy va guanyar 692 milions d'euros en el primer semestre de l'any, un 30% més que en el mateix període del 2018. La companyia ha atribuït aquests resultats a "una millora de l'activitat i al descens de les amortitzacions". L'ebitda ordinari va ser de 2.277 milions d'euros, un 8% més, sense tenir en compte els costos de captura de 110 milions associats a la implementació del pla d'eficiències. Si es tenen en compte aquests factors, l'ebidta va ser de 2.150 milions. Les inversions van ser de 700 milions i es van destinar principalment a projectes renovables. D'altra banda, el deute net va baixar un 3% respecte a finals del 2018, fins als 14.826 milions.

Per negocis, Gas&Power va registrar un ebitda ordinari de 695 milions (639 el primer semestre del 2018) gràcies a un "bon comportament" de la comercialització de gas i electricitat i la venda de serveis, així com de la generació internacional d'electricitat. En canvi, l'activitat de gas natural liquat i la generació d'energia a Europa van tenir menys vendes.

El negoci d'infraestructures EMEA va incrementar l'ebitda ordinari fins als 970 milions (898) i, en el cas del sector infraestructures Llatinoamèrica zona sud, aquest va créixer significativament fins als 449 milions(400). Pel que fa a infraestructures Llatinoamèrica zona nord, l'ebidta va ser de 190 milions (121).

La companyia ha completat el primer any d'operació des de la posada en marxa del seu Pla Estratègic 2018-2022. En aquest sentit, el president executiu de Naturgy, Francisco Reynés, ha destacat que durant els primers dotze mesos del pla han sabut "prendre mesures i reaccionar de manera àgil i decidida davant les incerteses i els canvis que s'han produït i es produeixen tan a nivell econòmic com polític i sectorial".

Des de l'inici del pla, Naturgy ha invertit 2.000 milions, un 70% en renovables i en xarxes elèctriques, en línia amb la seva voluntat de més electrificació. A més, ha accelerat el pla d'eficiències per a aquest any i espera aconseguir com a mínim 150 milions, davant la previsió inicial de 100 milions.

En el marc del pla estratègic també ha sortit d'aquells negocis i geografies no fonamentals, com per exemple la venda del 100% de la seva activitat a Moldàvia o la desinversió a Sud-àfrica. També ha signat un acord per vendre actius de transmissió d'electricitat a Xile i ha acordat un intercanvi d'actius a l'Argentina per tal de centrar-se en el negoci del gas i en posicions de control industrial.

Pel que fa als accionistes, la companyia ha aprovat el pagament d'un dividend de 0,294 euros per acció que s'abonarà el 31 de juliol. Aquesta quantia es correspon al primer pagament de la remuneració a l'accionista d'aquest exercici, que ascendirà a 1,37 euros per acció contra els resultats del 2019, fet que suposa un increment del 5% respecte al 2018.

stats