Economia 30/01/2019

Naturgy perd 2.800 milions el 2018 per la depreciació de part dels seus actius

Descomptant l'ajust, el benefici ordinari va augmentar un 57% en el primer exercici de Reynés

Laia Forès
2 min
Francisco Reynés, president de Naturgy.

MadridEl grup energètic Naturgy (abans Gas Natural Fenosa) va tancar el 2018 amb unes pèrdues de 2.882 milions d'euros, segons ha fet públic l'empresa aquest dimecres. El resultat negatiu, però, es deu a una circumstància extraordinària lligada al nou pla estratègic de la companyia: el deteriorament d'actius per un valor de 4.905 milions d'euros anunciat a mitjans de l'any passat per Naturgy, que ja va avisar els inversors que tancaria l'exercici amb pèrdues. Descomptant aquesta depreciació d'actius, el benefici ordinari va augmentar un 57%, fins als 1.243 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Naturgy va fer una profunda renovació empresarial el 2018 -amb canvi de nom inclòs- coincidint amb l'arribada a la presidència executiva de Francisco Reynés. L'exconseller delegat i vicepresident d'Abertis va desembarcar a l'empresa energètica catalana amb la idea clara de renovar la companyia. "El que hem fet en els últims mesos és avançar cap a una empresa més senzilla i transparent", ha subratllat Reynés durant l'acte de presentació de resultats del 2018.

Reynés ha rebaixat el nombre de persones que formen part del consell d'administració -de 17 a 12-, ha promogut canvis en l'accionariat i ha elaborat un pla estratègic que implica algunes desinversions per centrar-se en negocis rendibles i augmentar la presència en energies renovables. "Hem establert les bases per afrontar la transformació del grup, reposicionar el negoci de cara a la transició energètica i aconseguir els objectius fixats en el nou full de ruta", ha destacat el president executiu.

Menys deute

L'empresa, que va traslladar la seu de Barcelona a Madrid l'octubre del 2017, va tancar l'any 2018 amb uns beneficis abans de pagar impostos i interessos de 4.019 milions, la qual cosa suposa un increment del 3% respecte a l'exercici anterior. A més, la companyia presidida per Francisco Reynés va reduir el deute un 9,8%, dels 15.154 milions fins als 13.667 milions, en un any.

Respecte a un eventual trasllat de seu social a Barcelona, Reynés no ha volgut fer cap comentari, malgrat que quan va ser nomenat president executiu -quan Naturgy ja havia abandonat Barcelona- va dir que no podia assegurar que el trasllat a Madrid fos "una decisió per sempre". A la roda de premsa d'aquest dimecres s'ha limitat a dir que "no parla de política".

stats