Economia 29/03/2018

Nissan i Renault estudien fusionar-se, segons Bloomberg

L'automobilística francesa ja controla el 43% de la japonesa

Ara
1 min
Cotxe elèctric de Renault

BarcelonaL'automobilística francesa Renault i la japonesa Nissan han començat converses per fusionar-se i crear un nou fabricant gegant al sector, segons publica aquest dijous el servei de notícies de la nord-americana Bloomberg citant fonts del sector.

Aquest acord acabaria amb l'aliança actual entre les dues empreses que es convertirien en una sola corporació, apunten les fonts anònimes de Bloomberg. Actualment, Renault ja controla el 43% de Nissan, mentre que el fabricant japonès té un 15% de la francesa.

Les parts estarien discutint ara una transacció en la qual Nissan entraria a formar part totalment de Renault. Els accionistes de la japonesa també rebrien accions de la nova companyia a canvi de les seves participacions, apunten les mateixes fonts. L'acord contempla el fet que les automobilístiques mantinguin totes dues seus, tant a França com al Japó.

Els rumors sobre les negociacions han fet pujar les accions de Renault fins a un 8,3% a l'inici de la sessió borsària, fet que ha situat la companyia amb un valor de mercat d'uns 29.000 milions d'euros. Les accions de Nissan, en canvi, han baixat un 2% l'últim any, i ara el valor de la companyia se situa als 35.000 milions d'euros.

Bloomberg remarca que les companyies fa mesos que negocien, però que en cap cas s'ha pres una decisió. De fet les mateixes fonts apunten que l'acord és complicat i podria no dur-se a terme finalment.

stats