Economia 04/03/2014

Un Nobel d'Economia veu viable una Catalunya independent fora de l'euro

L'economista britànic James Mirrlees veu inconvenients a l'hora de definir el valor d'una nova moneda, però recorda que altres països n'han creat en esdevenir independents, com ara Noruega

Europa Press
1 min
Francesc Granell, James Mirrlees i Andreu Mas-Colell, a Barcelona / MANOLO GARCÍA

BarcelonaUna Catalunya independent seria possible sense l'euro com a moneda, segons el premi Nobel d'economia britànic James Mirrlees. L'economista reconeix, però, que el canvi generaria problemes "durant alguns mesos".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mirrlees, assessor del govern escocès, en la seva visita a Barcelona per ingressar a la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres, ha reconegut inconvenients a l'hora d'encunyar una nova moneda, com ara el fet de definir-ne el valor i els costos canviaris. L'economista ha recordat que en el passat molts països van crear la seva moneda en esdevenir independents, com Noruega a principis del segle XX.

El Nobel d'economia ha contrastat, però, que Catalunya compta amb un potencial econòmic i que és més rica que altres territoris de l'Estat, i s'ha mostrat partidari de la redistribució de la riquesa per evitar les grans desigualtats.

stats