Economia 23/10/2015

Norwegian Airlines també s'emporta el negoci a Irlanda

La companyia de baix cost incrementarà un 15% l'operativa a Espanya, però operarà des de la seva filial irlandesa Norwegian Air International

Júlia Manresa
2 min
Un avió de Norwegian / NORWEGIAN

BarcelonaJa són dues les empreses que en dos dies han anunciat que fan les maletes per marxar a Irlanda. Després que dijous la farmacèutica catalana Grifols anunciés que s'emporta un 75% del negoci a Dublín pels avantatges fiscals, aquest divendres ha estat l'aerolínia de baix cost Norwegian Airlines la que ha comunicat que a partir del diumenge 25 d'octubre "transferirà tota la seva operativa amb base a Espanya a la seva filial irlandesa Norwegian Air International, amb seu a l'aeroport de Dublín".

Així doncs, tal com explica la companyia, tots els vols, tant nacionals com internacionals, passaran a formar part del negoci de la seva filial a Irlanda, un país ja conegut pels seus avantatges fiscals. Però, a més, Norwegian ho anuncia el mateix dia en què avança que té previst créixer un 15% al mercat espanyol, fins arribar als 2,29 milions de places en oferta. De fet, aquesta previsió de creixement serà encara més gran a Madrid, on l'aerolínia pronostica una expansió del 70%. Per la seva banda, preveu créixer amb força també a Barcelona, en concret, un 53%. Aquest creixement estarà impulsat bàsicament per les noves rutes domèstiques entre la Península i les Canàries, que també començaran diumenge que ve.

L'empresa insisteix que "el canvi serà imperceptible per al passatger més enllà del número de vol", i que aquesta decisió "respon a la possibilitat d'obtenir drets de tràfic comunitaris amb països tercers a la Unió Europea".

Dispara beneficis

D'altra banda, aquesta setmana Norwegian també va comunicar els seus resultats positius del tercer trimestre. En concret, l'aerolínia de baix cost va elevar un 117% els beneficis abans d'impostos, fins arribar als 118,6 milions d'euros. Pel que fa als ingressos, van repuntar un 15%, fins als 785,9 milions d'euros, i va transportar un total de 7,69 milions de passatgers el tercer trimestre, un 9% més que els del mateix període de l'any anterior.

Norwegian va començar a volar des del Prat a Espanya aquest estiu, però ja fa anys que amplia la seva presència a l'aeroport de Barcelona.

stats