Economia 07/02/2019

Norwegian va perdre 150 milions d'euros el 2018

L'aerolínia de baix cost reduirà el ritme de creixement i d'inversions

Ara
1 min
Un avió de la companyia low-cost Norwegian Air.

BarcelonaL'aerolínia de baix cost Norwegian va perdre 1.454 milions de corones (150 milions d'euros) el 2018, un 19% menys que l'any anterior, segons ha informat aquest dijous la companyia noruega. Els resultats s'han vist afectats negativament pels problemes amb els motors dels seus avions Dreamliner, pèrdues en la cobertura de combustible i la dura competència, segons ha indicat la companyia.

Norwegian va estar en el punt de mira del grup IAG –al qual pertanyen British Airways, Iberia, Vueling, Level i Aer Lingus–, però finalment va renunciar a presentar una oferta d'adquisició.

Norwegian va transportar l'any passat més de 37 milions de passatgers, un 13% més; el seu factor de càrrega es va situar en el 85,8%, i el cost per unitat, excloent-hi el combustible, es va reduir un 14%.

L'aerolínia ha destacat que es va veure forçada a llogar avions per evitar retards i cancel·lacions en els seus vols intercontinentals, però que ara ha tancat un acord amb el fabricant de motors Rolls Royce que tindrà un efecte positiu el 2019.

El 2019 el creixement i el ritme d'inversions de Norwegian es reduiran de manera significativa, i s'han posat en marxa una sèrie d'iniciatives per tornar a tenir un model rendible, ha indicat l'aerolínia.

La facturació va ascendir a 9.658 milions de corones (996 milions d'euros), cosa que suposa una pujada interanual del 23%. Norwegian ha patit en les últimes setmanes una forta caiguda, de més del 30%, a la borsa d'Oslo, coincidint amb l'anunci d'IAG que descartava una opa sobre la companyia i que la mateixa aerolínia comuniqués que captarà 3.000 milions de corones noruegues (308 milions d'euros) mitjançant emissió d'accions.

stats