Economia 17/07/2017

Ontario Teacher's compra Mémora per prop de 450 milions

El fons canadenc ha comprat la funerària al grup britànic 3i

Ara
1 min
Imatge del Tanatori de Sant Gervasi / ACN

BarcelonaLa compra de Mémora ja és oficial. El fons canadenc Ontario Teachers's ha desemborsat vora 450 milions d'euros per la funerària, que fins ara era propietat del grup britànic 3i, segons avança aquest dilluns 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La venda per part de 3i es produeix nou anys després que adquirís Mémora. El novembre del 2008 el fons va pagar 187 milions d'euros pel 100% d'aquesta firma amb seu a Barcelona.

Ahir, fons de l'Ajuntament de Barcelona van dir que per al consistori era indiferent qui fos el propietari de Mémora, i van recordar el que es va signar quan es va produir la privatització de Serveis Funeraris de Barcelona.

Amb aquesta compra, Ontario Teahcer's es converteix en líder a la península Ibèrica i França. Abans de tancar l'operació, el fons canadenc ja tenia el hòlding Ontario Génerale Funeraries (OGF), dins el qual es troba la funerària líder a França i que realitza més de 122.000 serveis funeraris.

En un comunicat, el conseller delegat de Mémora, Juan Jesús Domingo, ha afirmat que la compra és "una fita que confirma el lideratge i bon posicionament de Mémora, que aconsegueix atraure inversors a nivell internacional".

Mémora va tancar l'any 2016 amb més de 180 milions de facturació. Actualment ofereix uns 50.000 serveis fúnebres a l'any en el mig centenar de crematoris i cementiris de què disposa. A tot Espanya compta amb 1.250 treballadors i explota 129 tanatoris, 26 crematoris i 23 cementiris.

stats