Economia 02/01/2017

Orange segueix Movistar i també apujarà preus al febrer

L'operadora taronja incrementarà entre 2 i 5 euros les tarifes dels seus paquets convergents

Ara
2 min
El servei tècnic d’Orange deixa Barcelona i se’n va a Madrid

BarcelonaL'operadora de telefonia Orange també estrenarà el 2017 amb una pujada de preus. Dies després que Movistar anunciés un increment de 5 euros en els paquets convergents Fusión, la companyia francesa seguirà la mateixa estratègia i els seus clients hauran de pagar entre 2 i 5 euros més per les seves tarifes de fix, mòbil, fibra òptica i televisió. A canvi, l'empresa oferirà més dades mòbils als seus usuaris, com també ha fet l'antic monopoli estatal, segons publica aquest dilluns el diari 'El País'.

Concretament, el paquet que més s'encarirà serà la tarifa 'premium' de l'operadora, anomenada Love Familia Sin Límites, que augmentarà en 5 euros al mes, fins als 96,95 euros, a canvi de sumar 6 GB mòbils addicionals. D'altra banda, el paquet bàsic Love Esencial pujarà 2 euros al mes, fins als 48,95 euros, amb un increment de 500 Mb sobre els 2 GB actuals.

Les ‘telecos’ ja ingressen més pels continguts audiovisuals que per les línies mòbilsAquest serà el segon any que s'estrena amb increments en les tarifes, després que Movistar anunciés un increment de 3 euros en el preu dels paquets Fusión, un increment que també va reproduir Orange amb els seus serveis. En aquest sentit encara falta veure si l'operadora britànica Vodafone, el tercer component de l'oligopoli espanyol de les telecomunicacions, també se sumarà a aquest augment de preus.

Movistar va ser la primera operadora a pujar al carro de les tarifes convergents el 2012 amb l'estrena del paquet Fusión, per tal de compensar la caiguda de clients a base d'atreure nous usuaris amb continguts com ara les sèries de moda o els partits de futbol. Aquest últim és el principal esquer de la companyia, que va adquirir els drets del futbol a través de la compra del Canal+, un servei que li atorga la capacitat de marcar el ritme del sector.

stats