Economia 16/01/2013

La multinacional Procter&Gamble trasllada la seu d'Arbora&Ausonia de Barcelona a Madrid

El grup nord-americà preveu acomiadar 150 empleats de les oficines de Barcelona, Lisboa i de la xarxa comercial després de quedar-se el 100% d'Arbora&Ausonia l'any passat

E.f.
1 min

BarcelonaEl grup nord-americà Procter and Gamble (P&G) ha comunicat aquest dimecres que tanca les oficines d'Arbora&Ausonia a Barcelona i trasllada la seu i oficines centrals a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'operació comportarà un excedent de plantilla d'unes 150 persones que afectarà personal de les oficines de Barcelona, les de Lisboa (que també es tancaran) i la xarxa de vendes. "La companyia estima que com a conseqüència del nou model organitzatiu estaria en condicions d'oferir nous llocs de treball en centres de P&G d'Espanya, Portugal i la resta d'Europa per al 50% de les 300 posicions actuals", diu el comunicat de l'empresa.

Dels 1.250 llocs de treball que sumen les tres plantes d'Arbora a Montornès del Vallès, Mequinença i Xixona, les oficines de Barcelona, les de Lisboa i la xarxa de vendes, la multinacional es compromet a mantenir-ne entre el 85 i el 90%.

El tancament de les oficines centrals d'Arbora a Catalunya forma part de la integració de l'empresa dins la multinacional nord-americana, que va comprar a Agrolimen el 50% de l'empresa l'any passat convertint-se en propietària del 100% de la companyia. P&G té la seu central i pilota tota la seva àrea comercial des de Madrid.

P&G i Agrolimen -el grup inversor de la família Carulla- controlaven a parts iguals Arbora&Ausonia (fabricant de bolquers i compreses) des del 2006, quan es van repartir la participació del 20% que mantenia el hòlding inversor italià Finaf (família Angellini).

stats