Economia 04/06/2014

Panrico presentarà un ERO temporal a Santa Perpètua de Mogoda

La direcció diu que la mesura servirà per preparar la reactivació de la fàbrica i perquè la plantilla comenci a cobrar si desconvoca la vaga que fa set mesos que dura

Elena Freixa
1 min
UNA DE LES JOIES DEL GRUP CATALÀ, A SANTA PERPÈTUA 
 Un camió de repartiment de Panrico a la planta del grup català a Santa Perpètua de Mogoda. És una de les vuit factories  de la companyia (sis a Espanya i dues a Portugal), que des de divendres està dirigida per l'advocat i economista  de Harvard Carlos Gila, especialista en reestructuracions d'empreses.

BarcelonaPanrico comença els tràmits per presentar un expedient de regulació d'ocupació temporal a la fàbrica de Donuts de Santa Perpètua de Mogoda. La direcció assegura que l'ERO és el primer pas per reprendre l'activitat a la fàbrica i per garantir als treballadors un sou si decideixen desconvocar la vaga indefinida que fa set mesos que es manté.

Segons han explicat fonts de Panrico a l'ARA, la decisió de presentar un ERO temporal a la planta catalana s'ha gestat en sintonia amb la Generalitat i amb l'objectiu de poder tornar a posar en marxa la planta en el menor temps possible. La direcció calcula que caldran un mínim de sis mesos per condicionar les instal·lacions i poder tornar a produir amb normalitat.

Panrico no ha donat més detalls sobre les condicions de l'ERO temporal, però ha dit que els treballadors podran començar a cobrar un cop desconvoquin la vaga indefinida al centre, que és un dels requisits indispensables per avançar cap a l'acord després d'un conflicte que fa més de mig any que s'arrossega.

L'empresa i els sindicats es van reunir dilluns amb la mediació de la Generalitat. La direcció assegura que fent el pas de presentar l'ERO demostra els "senyals positius i inequívocs" de voler solucionar la crisi a Santa Perpètua tal com el Govern va demanar a les parts.

stats