Economia 22/11/2013

Panrico atura la producció de Donuts a Espanya per la vaga de repartidors

La protesta dels autònoms deixarà els consumidors sense aquest producte, que s'ha de repartir gairebé diàriament

Elena Freixa
2 min

BarcelonaLa direcció de Panrico ha ordenat aturar la producció de Donuts a les seves plantes a Espanya per la vaga de treballadors autònoms, que s'encarreguen de repartir diàriament aquest producte.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Davant la protesta dels repartidors, que condemnaria els Donuts produïts a les escombraries perquè caduquen en pocs dies, l'empresa ha decidit que no se'n produeixin, han explicat fonts properes a les negociacions.

La planta de Santa Perpètua de Mogoda, en vaga indefinida en protesta pels plans d'acomiadament i retallades del grup, ja fa sis setmanes que no produeix, però el mercat s'abastava des de la resta de les altres cinc fàbriques de Panrico a tot l'Estat.

Ara, l'activitat quedarà reduïda només a aquells productes que, com el pa de motlle, tenen una vida més llarga. Almenys, fins que es resolgui el conflicte amb aquest col·lectiu de treballadors autònoms dependents que no han cobrat el que se'ls havia de pagar el mes passat.

La vaga de repartidors suposa que per segon dia consecutiu Panrico no ingressi ni un euro, ja que són aquests empleats que cobren als punts de venda on deixen el producte i després ingressen els diners a l'empresa.

Un nou preacord es vota dissabte

En paral·lel amb el conflicte amb els autònoms, hi ha la protesta amb la resta de treballadors directes, cridats novament aquest dissabte a votar un nou preacord per acomiadar 745 empleats i reduir els sous fins a un màxim del 18%.

Els afectats, segons el que ofereix l'empresa, rebrien 25 dies per any treballat i Panrico acceptaria les baixes voluntàries. UGT va signar el preacord, però com ja va passar fa una setmana, CCOO va mantenir el rebuig i no el va subscriure.

És la darrera oportunitat per signar la pau, ja que la direcció ja ha insinuat que si no es resol, l'empresa quedarà abocada al concurs de creditors.

La divisió sindical avança el que podria ser el resultat de la nova votació de la plantilla: a la planta de Santa Perpètua, on CCOO és majoritària i la retallada es viu com un càstig especialment dur per a la fàbrica, el primer preacord ja es va rebutjar fa una setmana i caldrà veure si canvia el vot amb aquest nou document.

El 'no' de la planta catalana va donar la volta als resultats a la resta de plantes i va fer que el document quedés rebutjat, malgrat que aïlladament a cada planta havia quedat aprovat. Es dóna el cas que a Catalunya, la retallada prevista superaria els 150 empleats i deixaria les instal·lacions en funcionament amb una sola línia de producció de Donuts, segons els sindicats.

stats