Economia 17/03/2015

Part de la fortuna regularitzada dels Pujol, atrapada a Banco Madrid

La família hi tenia 1,3 milions d'euros reservats per fer front a les multes d'Hisenda després de blanquejar els seus fons ocults

Efe
1 min
ENTORN QÜESTIONAT 
 Pujol s’ha defensat sovint de les acusacions d’enriquiment del seu cercle.

BarcelonaLa crisi de Banca Privada d'Andorra (BPA) ha portat al 'corralito' la seva filial espanyola, Banco Madrid, i, com a conseqüència, ha atrapat els 500 clients que hi tenien més de 100.000 euros, el màxim que cobreix el Fons de Garantia de Dipòsits. Entre aquests diners hi ha 1,3 milions que la família Pujol hi mantenia per fer front a les multes que Hisenda els pugui imposar després de regularitzar la seva fortuna oculta, segons ha avançat avui 'El Periódico'.

La família de l'expresident podria perdre part d'aquest capital que té a Banco Madrid, en funció de la devolució del concurs de creditors voluntaris que els nous administradors de l'entitat madrilenya han sol·licitat.

Aquests 1,3 milions que els Pujol tenien dipositats a la filial del BPA eren per fer front a les possibles multes que Hisenda els imposi després que regularitzessin, a través de Banco Madrid, 3,1 milions d'euros procedents dels comptes ocults que tenien al banc andorrà. Ja van pagar 1,5 milions a Hisenda a través de declaracions complementàries. Aquests diners que han quedat bloquejats a l'entitat madrilenya eren els que havien guardat per a l'eventual multa.

Els comptes de Banco Madrid són de Marta Ferrusola, la dona de l'expresident de la Generalitat, i quatre dels seus fills, Marta, Mireia, Pere i Oleguer.

stats