Economia 09/07/2019

Pastisart compra una de les fàbriques que fa brioixeria per a Mercadona

Continuaran proveint a l'empresa de Juan Roig però també buscaran nous clients

Elisabet Escriche
2 min
Pastisart compra una de les fàbriques que fa brioixeria per a Mercadona

Pastisart, empresa catalana de productes de brioixeria al forn i congelats, ha tancat un preacord amb Cerealto Siro Foods per comprar la fàbrica que aquesta multinacional té a El Espinar (Segòvia). La factoria, també especialitzada en brioixeria, treballa principalment per a Mercadona, client al qual, segons els nous propietaris, seguiran proveint tot i que també en buscaran de nous. En l’acord, Pastisart, que no va voler fer públic el preu de la compra, es compromet a mantenir la plantilla, formada per 148 persones, i les seves condicions laborals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’any passat Pastisart, que té la seu a Terrassa i una fàbrica a Roda de Berà, va facturar 41 milions d’euros, la xifra més alta que ha assolit des de la seva creació l’any 1990 i un 5,6% més que el 2017. La companyia calcula que la nova fàbrica li aportarà unes vendes addicionals de 26 milions.

L’operació, segons va explicar ahir l’empresa catalana, forma part del pla estratègic que ha posat en marxa i que té com a objectiu consolidar-se com el referent de la brioixeria tradicional a Espanya. “El Espinar farà possible que els objectius de creixement fixats per l’empresa facin un salt important, que és duplicar la mida de la companyia en l’horitzó 2022-23”, va explicar. La seva consellera delegada, Núria Betriu, va destacar que la compra suposarà augmentar la capacitat productiva de la companyia i ampliar la gamma de productes per a clients nacionals i internacionals.

Per la seva banda, des del grup Cerealto Siro Foods asseguren que la venda els ajudarà a focalitzar-se en el mercats de les galetes, els cereals i la pasta. “És on concentrarem part dels recursos operatius i financers d’aquesta operació”, va explicar Luis Ángel López, el conseller delegat del la multinacional, que té una facturació consolidada de més de 600.000 milions d’euros i una plantilla de més de 5.000 persones. De fet, aquesta no ha sigut l’única venda que ha fet el grup. El líder belga del sector de l’alimentació infantil Belourthe li ha comprat la fàbrica que té a la localitat portuguesa de Benavente.

Pastisart té una plantilla de més de 250 treballadors i una capacitat de producció de 30.000 tones de producte a l’any. Els seus principals mercats internacionals són França, Itàlia, el Regne Unit, els Estats Units i centreamèrica.

stats