Economia 18/06/2011

Pelegrí es disculpa amb la Rioja per haver dit que beure vi d'aquesta denominació "no ajuda" Catalunya

El conseller d'Agricultura es disculpa oficialment i assegura que el seu "patriotisme alimentari" no pretén ser un "boicot" contra ningú, sinó promoure els productes catalans

Redacció
1 min

BarcelonaOn vaig dir "beure Rioja no ajuda Catalunya", dic que no volia fer cap boicot i em disculpo. El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, s'ha vist obligat aquest dissabte a retirar les seves paruales d'ahir. Un comunicat oficial penjat aquest dissabte a la web del departament anuncia: "El conseller demana disculpes, remarca que mai ha utilitzat la paraula boicot i que les seves declaracions no anaven en contra de ningú sinó a fomentar la competitivitat dels nostres productes".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Si entrem en un restaurant i consumim vi de La Rioja no estem ajudant l'empresariat català", va dir ahir Pelegrí en la clausura del XXII Trobada Empresarial al Pirineu, celebrat a La Seu d'Urgell, informa l'agència EFE. D'aquesta manera, suggeria que els catalans han de consumir vins del Penedès, el Priorat o altres denominacions catalanes, però també provocava una polèmica que l'ha portat avui a demanar disculpes oficialment.

Fins i tot ha anunciat que contactarà amb el president de la DO de la Rioja, amb qui "Catalunya té una bona relació" per aclarir el cas.

stats