Economia 11/02/2015

El preu del petroli trigarà a recuperar-se, segons el sector

Els experts consideren que el barril no tornarà a superar els 100 dòlars i que cal trobar un "preu d'equilibri"

Europa Press
1 min
Rússia i l’Iraq han decidit ampliar la producció per vendre més petroli, però al mateix temps n’estan fent caure el preu.

MadridLes petrolieres consideren que el barril de cru mantindrà el preu per sota dels 100 dòlars durant tot el 2015 i no es produirà una recuperació "ràpida". El director general d'Exploració i Producció de Cepsa, Luis Travesedo, ha considerat durant la 'Trobada del Sector Energètic' que aquest any "es donen les circumstàncies per continuar en un entorn de preus baixos" i que la pregunta principal és "saber quant de temps" es mantindran aquests preus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president executiu de BP a Espanya i Portugal, Luis Aires, va considerar que actualment el mercat del petroli pateix una "crisi d'oferta" i ha subratllat que un rebot del preu "és molt poc probable". Aires també ha apuntat que el barril de petroli ha de buscar el seu "preu d'equilibri" i que aquest no pot ser de 50 dòlars, però tampoc els 100 dòlars. El director general d'Exploració i Producció de Repsol, Luis Cabra, creu que el barril assoliria preus d'entre 90 i 100 dòlars.

El director del Centre Internacional d'Energia i Política de Medi Ambient de la Universitat de Texas, Jorge Piñón, creu que el preu del barril se situarà al voltant dels 77 dòlars, però per a aquest any fixa uns preus d'entre 38 i 52 dòlars.

L'escenari de petroli barat mantindrà també a nivells baixos la inflació i afavorirà a les economies importadores del producte com és el cas espanyol, segons el sector.

stats