Economia 14/02/2017

El grup Peugeot-Citroën negocia la compra d'Opel

L'adquisició de la branca europea de la marca, ara propietat de General Motors, permetria al grup francès competir amb el liderat de Volkswagen al continent

Albert Cadanet
1 min
Astra i C4

BarcelonaEl grup PSA (sorgit de la fusió entre Peugeot i Citroën als anys setanta) està estudiant la possibilitat de comprar la divisió europea d'Opel, actualment en mans de General Motors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les relacions entre el grup francès i l'americà es remunten a l'any 2012, quan PSA es trobava immers en una greu crisi que el va a portar a demanar fins a 7.000 milions en ajudes al govern de François Hollande. L'aliança actual entre els dos fabricants d'automòbils queda palesa en àmbits com el negoci de les furgonetes i els utilitaris esportius (SUV) comercials.

La possible compra d'Opel per part del PSA reforçaria el compromís dels dos grups i permetria a les marques Peugeot i Citroën competir directament amb Volkswagen, líder europeu del sector.

A tall d'exemple, el cotxe més venut a Espanya l'any 2016 va ser el Citroën C4. No obstant, aquest és l'únic model del grup francès dins el Top 10, mentre que el grup Volkswagen n'hi té 4 (Seat León, Seat Ibiza, Volkswagen Golf i Volkswagen Polo). Una hipotètica fusió permetre a PSA acaparar les vendes d'un altre dels models dins el Top 10 com és l'Opel Corsa.

De fet, no és la primera vegada que l'empresa amb seu a París estudia unir forces amb Opel. L'any 2013 i davant una davallada de les vendes, PSA va estudiar fusionar-se amb la marca alemanya per salvar-se de la seva crisi.

stats