Mercat laboral
Economia 15/10/2021

Pla de xoc de la Generalitat: 216 M€ contra l’atur juvenil

Els fons europeus financen la major part del projecte

ARA
2 min
Un estudiant d'FP, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl Govern destinarà 216 milions d’euros a polítiques actives d’ocupació per a joves per combatre l’atur juvenil amb formació i experiència laboral, amb les quals esperen arribar a més de 25.000 persones. Ho ha anunciat aquest divendres el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, en una roda de premsa a l’Institut Mas Carandell de Reus, en la qual ha explicat que la partida procedeix “en gran part” dels fons React-EU. 

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Torrent ha afirmat que aquesta inversió es canalitzarà mitjançant programes d’ajut a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat per a la contractació de persones de menys de 30 anys en atur, a més de programes d’orientació i formació, i formació professional per a l’ocupació, segons recull Europa Press. 

El programa compta amb una partida de 125 milions destinada a fomentar l’ocupació amb dos enfocaments, un per a joves titulats, amb 62 milions d’euros, i un altre per a no titulats. En el primer cas, mitjançant contractes de pràctiques, i en el segon, amb contractació temporal o indefinida, i s’adreça a qualsevol tipus d’entitat, a la qual la Generalitat subvencionarà la contractació a temps complet durant un mínim de 12 mesos amb un import de 19.500 euros per persona a l’any. 

Un atur del 24%

Torrent ha recordat que la taxa d’atur dels joves de menys de 30 anys a Catalunya arriba al 24%, cosa que suposa el doble de la taxa d’atur de tota la població, mentre que la de la població de joves de menys de 25 anys gairebé la triplica. 

També hi haurà programes formatius en cinc eixos: foment de la contractació, formació professional per a l’ocupació, treball autònom, formació continuada i oportunitats per a joves sense estudis. 

El foment de la contractació compta amb un pressupost de 125 milions, segons ha explicat el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, que ha detallat que d’aquesta forma pretenen ajudar 8.000 joves. Vinaixa ha explicat que el 56% dels joves en atur no tenen capacitació i que la convocatòria de subvencions per a l’ocupació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya té un “pressupost històric” de 70 milions d’euros, amb la voluntat d’arribar a 100.000 joves. Ha destacat, a més, que dins aquest segon eix hi haurà un programa de formació professional d’alt nivell, amb 15 milions d’euros i amb el qual preveuen arribar a 1.000 joves.

stats