Economia 26/05/2021

Planeta recula en la FP no reglada a distància amb la venda de CEAC i Deusto

L'empresa de la família Lara se centrarà en la formació superior universitària i les escoles de negoci

2 min
Josep Creuheras, president del Grup Planeta.

BarcelonaEl grup Planeta ha tancat un acord per vendre a Campus Training les seves marques de formació a distància CEAC, Deusto Formación i Deusto Salud, centrades bàsicament en la formació no reglada a distància, segons han informat les dues companyies. Amb aquesta operació, Campus Training —participada pel fons de capital risc Investindustrial, propietari de Port Aventura— assolirà una facturació anual d'uns 60 milions d'euros, segons han informat fonts de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Planeta, però, ha deixat clar que seguirà en el negoci de la formació, centrat en els cursos universitaris i superiors que imparteix tant de forma presencial com a distància amb institucions com la Universitat Internacional de València, EAE Business School, OBS Business School, EDC París Business School, o Rome Business School, a més d'escoles superiors especialitzades com Sup de Luxe, creada per Cartier a París.

A més, Planeta està desenvolupant nous projectes de formació com la Universitat Internacional de l'Empresa a Madrid, l'Entertainment Science Campus i la nova escola d'educació superior The Core Entertainment Science School, que estaran situades a les instal·lacions de Madrid Content City, el hub europeu de producció audiovisual que està construint la seva tercera fase al municipi de Tres Cantos (Madrid).

Un 5% de la facturació del grup

De fet, Planeta Formación y Universidades té una vintena d'institucions educatives que imparteixen formació a vuit països a més de 100.000 alumnes. El negoci que ara s'ha venut, però, han indicat fons de la companyia, és una part petita, ja que suposa aproximadament un 5% del negoci del grup. La intenció de Planeta és centrar-se en la formació superior i "ampliar els projectes que actualment s'estan desenvolupant tant a Espanya com a la resta d'Europa, el nord d'Àfrica, l'Amèrica del Sud i els Estats Units", segons Carlos Giménez, director de Planeta Formación y Universidades.

El fundador de Campus Training Carlos Díaz ha indicat que l'operació permetrà duplicar la dimensió de la companyia. Campus Training es va fundar el 2010 a la Corunya i va rebre un fort impuls l'any passat amb l'entrada en l'accionariat d'Investindustrial. L'empresa té 30 centres de formació a Espanya i uns 400 empleats, i els seus cursos els segueixen uns 14.000 alumnes cada any. La companyia, a través de les filials Tokio School i 35mm, també ofereix cursos per a l'obtenció de certificacions en software informàtic especial i per al sector audiovisual, així com per al mercat veterinari a través de la marca Nubika, o el sanitari i esportiu amb la marca CEMP.

stats