Economia 04/07/2014

Madrid manté el plantejament sobre el model de ports però s'obre a negociar

Foment manté que els ports hagin d'aportar un 50% dels beneficis tot i que ara s'obre el procés de negociació

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministeri de Foment manté que els ports hauran d'aportar un 50% dels seus beneficis a un fons comú, a través d'un préstec, per ajudar a millorar la connectivitat terrestre. El conseller Santi Vila va anunciar ahir que, després d'intenses negociacions, tots dos governs havien acordat posposar aquest percentatge i es donaven tres mesos per negociar. Fonts del ministeri han confirmat a l'ARA que efectivament ara s'enceta un procés de negociació per "desenvolupar el reglament" en què aquesta situació pot canviar.

A l'espera que es concreti la lletra menuda, el plantejament general fet aprovat aquest divendres a la reunió del consell de ministres passa perquè les autoritats portuàries que tenen beneficis –ha dit que ara hi ha uns mil milions en bancs– han de servir per ajudar els qui ho necessiten. La ministra Ana Pastor manté que cal aconseguir que els ports siguin "no pas un llast, sinó una oportunitat".

Fonts del ministeri afirmen que no hi ha res "definit" i que "les parts estan negociant".

Vila havia assegurat ahir que s'havia "desactivat" el plantejament per fer que cada autoritat portuària pogués reinvertir els beneficis en la pròpia instal·lació.

stats